Den jongen verteld van de afgreuwelijkste en aangrijpenste gebeurtenissen met de Wereldoorlog

auteur: Julien Schoutteetflanders fields 085bweb

Julien Schoutteet werd geboren op 2 juni 1901 in Westkerke. Hij maakte de woelige jaren van de Eerste Wereldoorlog mee. Waar en wanneer  Julien gestorven is, is niet gevonden.

In een van de schriftjes stond dat hij in zijn ziekbed in het hospitaal van Monceau sur Sambre zijn ‘levensgeschiedenis’ over zijn oorlogsjaren ’14-’18 in Westkerke (West-Vlaanderen) als 14-jarige jongen schreef. Hoe oud Julien was toen hij alles neerschreef, is nergens terug te vinden. In de schriftjes staan geen data vermeld.

In twee schriftjes werden de ontroerende verhalen ‘Den Oorlog van 1914-1918’ van die periode zorgvuldig neergepend. Een aangrijpend verhaal waardoor je je zeer betrokken voelt.

Hij schreef ook het ‘levensverhaal’ van Zara in die periode.

De schriftjes zijn eigendom van A. Demuynck. De foto’s hieronder bevatten enkele stukjes uit het verhaal ‘Den Oorlog Van 1914=1918’.

“Den jongen, En schrijver Van Het Boek, verteld van de afgreuwelijkste, En aangrijpenste gebeurtenissen Met de Wereldoorlog; Die bijna ongelooflijk scheinen En Toch Waarheid zijn;”

Schoutteet Julien 2

Schoutteet Julien 00

 

“Ik Vraag U, Goed Acht te Nemen; Want het Boek schreef; is geen pennelekker Van beroep, Maar Een heel eenvoudig, Maar diep gevoelig Mens; Die nog steeds Die Treurige ervaringen in Zijn geheugen bewaart heeft, En Ze wilde Vast leggen op het papier; Hier is Nu den jongen, Met zijn Verhalen;”

Schoutteet Julien 1

 

 

Schoutteet Julien 3 Schoutteet Julien 4

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *